Anne Marie van den Bos
Vitaliteits
begeleiding & advies
Voeding
Darmgezondheid
Bewegen & trainen
Slaapmanagement
Burnout en stress
De weg van mond naar kont is fascinerend. Onze darmen en spijsvertering zijn een fantastisch systeem die
als een geoliede machine hard werkt om ons fysiek en mentaal gezond te houden ...
Mits we goed voor ze zorgen!
Helaas gebeurt dat niet altijd.
We onderschatten de belangrijkheid en beseffen te weinig dat
mentale en fysieke welzijn valt of staat met onze darmgezondheid.
Misschien zijn de darmen wel de grootste werkplaats in ons lichaam
Er ligt niet enkel ontlasting te wachten tot "wij tijd nemen om naar de wc te gaan ..." Dik gedrukt want "tijd voor poepen" nemen we niet altijd!
In de darmen wordt hard gewerk om lichaam en brein gezond te houden.
Iedereen kent de ongemakken diaree, borrelende darmen, opgeblazen gevoel, obstipatie, winderigheid, opgezette buik, ruikende ontlasting, buikkrampen, enzovoort. Ongemakken voelen groots en hebben impact op onze zelfverzekerdheid en functioneren. We doen er weinig mee. We vinden de klachten wazig, niet noemenswaardig of taboe. Toch zijn dit al alarmsignalen! Vaak zonder medische oorzaak. Het probleem ligt nog bij een niet optimaal microbioom, maar kan bij lang aanhouden wel in fysieke of mentale kwalen overgaan. Doe er dus iets mee!
Behandel de darmen als je kindje.
Bewuste keuzes in wat en hoe je eet en beweegt zorgt dat jouw darmbacteriën zich beter kunnen ontwikkelen, vermenigvuldigen, en functioneren. Zij hebben de taak de darmconditie optimaal te houden voor een goede gezondheid. Oa jouw eten draagt hier aan bij, want dit is de "Haute Cuisine" voor jouw microbioom.
Dus... eet jij gezond, eten zij gezond. Eten zij gezond, dan worden jouw darmen gezonder Worden jouw darmen gezonder, dan wordt jij gezonder. En vice versa ... Eet jij ongezond, dan holt hun functioneren achteruit. En jij ook!
Probiotica, de levende darmbacteriën kennen we wel. Maar er is nog een interessante... Prebiotica! En dat is nou net die haute cuisine voor de probiotica, die bijdragen aan de gezondheid van jouw darmen en lijf! Jouw darmbacterie hebben dus een grote taak en verantwoordelijkheid.
Zorg goed voor ze, anders kunnen zij hun werk niet doen
En weet jij.... Waarom de darmen ons 2e brein wordt genoemd ...
Darmen hebben een eigen zenuwstelsel. De Nervus Vages. Er is een continue verbinding tussen darmen, darmmicrobioom en het brein. Doorlopend wordt gesproken over hoe het met jou gaat. De darmbrein-connectie verklaard niet alleen het verband tussen darmen en fysieke issues, maar ook tussen darmen en mentale issues. Hoe gezonder de darmen en het microbioom, hoe groter de kans dat jouw brein en lichaam vitaal blijven en ook instaat zijn alert te reageren wanneer het lichaam in actie moet komen.
En nee... je hoeft geen potten en pillen aan te schaffen voor een betere probiotica of het binnenkrijgen van prebiotica.
Middels pure niet ingewikkelde voeding behaal je grote winst. Ik help je hier graag bij!
CONTACT
Anne Marie van den Bos
Vitaliteits
Begeleiding & advies
Voeding
Darmgezondheid
Beweging
Slaapmanagement
Burnout en stress
06 41 21 76 16
info@ikweethoeikeet.nl
www.ikweethoeikeet.nl
Openingstijden
Maandag: 13:00 - 17:00
Dinsdag t/m Donderdag: 10:00 - 18:00
Bezoekadres:
Lambertusstraat 128a
Rotterdam
Correspondentieadres:
's Gravenweg 799
3065 SC Rotterdam
KvK 80193072
BR nummer 03230
KB-code 2209 2821
AGB Praktijkcode 90091395
AGB Zorgverlenerscode 90114340
Wat leuk dat je interesse hebt voor Ik weet hoe ik eet Gezonde voeding & Leefstijl.
Dank voor je bericht. We nemen je vraag of boodschap zsm in behandeling en streven ernaar je binnen 48 uur te antwoorden.
Met vriendelijke groet,
Anne Marie